en middag och efterrätt senare ...

ja, oj så gott det var! i totally love BBQ! fläskfilé, majskolvar, grönsaker och lite strips. pajen var ju inte fyskam den heller måste jag erkänna -hade lyckats sjukt bra med den också.

nu ska jag och min prins krypa till kojs och kolla film. imorgon blir det nog inte många knop gjorda. ska ta det lugnt och försöka slippa undan förkylningen som smyger sig på. just ja, jag ska koka rabarberkräm! det är SÅ mycket sommar med rabarber. ellerhur?

nu väntar jag bara på att linda ska komma med jordgubbar från hennes mormors land ...


playdate

klev upp vid nio imorse och hade planerat: en promenad i lugn och ro, frukost, låna mammas bil till affären för att storhandla och sedan hem och vänta på linda.

men så blev det inte

istället så fick jag halvspringa min runda för att hinna hem innan mamma skulle ha bilen, fick stressa iväg på affären och handla utan frukost i magen. väl hemma så fick jag veta att linda snart var i umeå så fick skynda i mig lite gröt och sedan ner på stan. men när vi kom ner på stan så lugnade allt ner sig och vi strosade runt i godan ro. kollade på babykläder och hade sjukt svårt att lägga band på oss själva.

kom hem med ett babyplagg, en sommarkjol och en spets-bolero!

mötte upp jullan en sväng också som hastigast innan jag åkte hem. tack för en bra dag flickorna mina :) nu står grillen på G och jag är hungrig som en varg. rabarberpaj till efterrätt och en till promenad väntar.

äntligen hemma igen

då var man hemma igen efter ett par timmas slit, tror inte jag suttit ner en minut sedan kl 3... men nu känns det bra att inte behöva göra så mycket förrän torsdag! hade tänkt mig en date med jw imorgon, promenad, grilla till middag om det blir fint väder och kanske kurera mig lite. tror att jag håller på att bli förkyld! 


-att morsdagsfikat som vi köpte på ICA idag var typ hundra dagar gammalt och kruttorrt!
-att jag ska behöva bli förkyld nu när jag ska vara lite ledig


-att det finns en dag på året då alla mammor får känna sig lite speciella
-att jag fick rabarber nyss som var så sura och goda
-att eriks lag kom på 22:a plats på yran, well done!
-att det snart bara är 10 veckor kvar till beräknad bebis-ankomst


nu ska jag krypa ner i sängen och mysa lite med erik och sedan sussa sött!


då var det slut!

ja, helgen är över och man känner sig helt slut i kroppen (än fast jag inte ens spelat brännboll utan bara suttit och tittat på). men det tar väl på att vara utomhus från kl sju på morgonen till sju på kvällen och sedan vidare hem till diverse folk och fest. men det var skoj och det gick bra för eriks lag :)

idag är det alla mammors dag och jag tänkte just på det att om exakt ett år nu så är det min tur att få en mamma-present sista helgen i maj, hihi. ska snart gå över till min mamma och ge henne ett litet presentkort och en PUSS för att hon är den bästa! sedan kl 3 så är det dags för lite arbete fram till kl 10. men då är jag ledig tre dagar sedan efter det så det känns OK!

TRÖTT

ja, erik skulle ju iväg på svensexa nu på morgonen så det var bara att hasa sig upp kvart i 8. brukar ju va rätt pigg denna tid men inte idag. väntar på att tiden ska gå nu så att jag kan åka iväg på jysk kl 10 och spana in utförsäljningen. sedan vidare till ängarna och kolla när det spelas brännboll. 

mina ögon svider

det blir nog en hel-dag ute idag så jag hoppas till gudarna att vi får bra väder. måste ta med mig filtar och varma kläder, annars fryser jag väl ihjäl sittandes på min pinnstol.

igår så hann vi förresten med mycket grejer: föräldraträff, stan, lunch, putsa fönster, stor-städa, sälja balklänning, åka ner på stan igen, äta sushi, kolla rix-fm, möta upp eriks mamma på sjukhuset, gratulera marcus på födelsedagen, göra ost-och-skinksallad.







en titt i garderoben

jag tycker alltid att det känns fel att skriva "garderob" för att jag säger ju "gaberob". haha, får alltid höra "va? vad sa du?" men det heter gaberob för mig. sedan att jag är en språkdiktator i andra fall är ju en annan historia.

kom precis hem från jobbet, så skönt! haft en helt sjukt stressig kväll med en miljon kunder. men tiden gick fort i alla fall -postivt! nu jobbar jag inte förrän på söndag så jag har "långhelg" nu. imorgon ska vi på föräldraträff och sedan är det ju yran. dagarna bara springer förbi these days.

tänkte att ni skulle få en titt bland bebiskläderna. om man är på dåligt humör så ska man titta ner i denna låda för då blir man så glad att man bara vill spricka. ni förstår inte hur söta alla kläder är! och tänk att vår lilla bebis ska bära dom. v.28 nu! hihi



annars så har min madde varit förbi här idag och surrat. så kul! och mer blir det nog till helgen :)


måndagsångest

brukar ju inte ha ångest inför måndagar, längre. kan bero på att jag brukat jobba ett två-timmars-pass då. men nu är det slut med dom passen och istället jobbar jag 16-22! kände lite mer ångest då igår faktiskt. men det ska nog gå bra. fler timmar ger mer pengar så det tackar vi för.

försöker få tag i gisela men hon behagar inte att lyfta luren. f-n vad jag hatar när folk inte svarar eller har avstängd telefon, haha.

imorgon rullar lönen in plus att jag är ledig så då tänkte jag kila ner på stan en sväng och kolla efter ett par skjorts eller kjol. måste även köpa ett par trekvarts-leggings.

bebis visar att den finns!

ja, nu visar den verkligen att den finns där i magen. ungefär den här tiden, varje kväll, så börjar det röra sig och ha sig där inne. det är så mysigt men man kan inte somna när det rör sig för man blir som alldeles glad och vill känna varenda liten spark. dom blir allt fler och allt hårdare :)

idag har vi varit på mariehemsängarna och kollat lite brännboll. satt ute i solen den stunden som den var framme och fick minsann lite färg. (kan behövas .....) och efter det blev det inte så mycket. erik och hans bror har kollat både hockey och fotboll. slängar f-n snart ut TV-jäveln. haha nä, men vi har kollat nere på stan också. kulturnatta ikväll och det var mäkta med folk down town.

nu väntar jag på att matchen ska ta slut så att jag och erik kan mysa ner oss framför en film.

bamse

hittade en råsöt bamse-body för ett tag sedan som jag tittat på flera gånger på lindex onlineshop men alltid tänkt "ja, men jag köper den sedan om den finns kvar" men nu när jag gick in så fanns bara 1 ynka body kvar i strl 56 och då fick jag plötsligt ångest. ville ju verkligen ha just den, så nu är den beställd. haha, var väl ingen big deal men jag kunde bara inte leva med att jag lät den vara.


visst ser den härlig ut?


jordgubbar!

längtar verkligen tills man kan plocka sina egna jordgubbar. har levt på frysta allt för länge nu och dom färska är alldeles för dyra att köpa än. VÄX GUBBAR, VÄX!

kom just in från tredje promenaden idag -hurtbulle! gick två av promenaderna nere vid älven och blev sjukt sugen på att bada. det såg liksom så varmt ut när solen låg på. tror dock att jag väntar ett tag så att jag inte skrämmer slag på bebben där i magen med ett is-dopp. det är ju trots allt bara mitten av maj än, fastän man inte kan tro det.

imorgon fyller min bästa mamma år! då blir det smörgåstårta och annat gott. gillar verkligen födelsedagar och förstår inte dom som hymlar med sin ålder. vad spelar det för roll om man är 18, 55 eller 32? födelsedagar är till för att firas!



långhelg!

har haft en väldigt bra helg. i torsdags så blev det BIO och i fredags blev det mest att sitta ute och njuta av solen så länge det varade innan åskan började dundra. åkte till obbola och åt middag där. igår bar det först av mot hörnefors, hälsade på marcus och sara, satt ute i solen, höll på att dö av värmeslag. åkte vidare till underbara stugan där allt var sig likt. grillade och myste hela kvällen. det var först tänkt att vi skulle åka hem igårkväll men vi stannade kvar åkte hem idag istället. synd bara att man var tvungen att jobba kväll ikväll, känns lite surt att sitta inomhus när det är 25 grader ute och SOL!

efter ikväll så är jag ledig fram till torsdag, får se vad man hittar på i veckan. hoppas på lovely weather! måste städa bilen. städa hemmet. promenera.

det är typ 30 grader i butiken och jag har alla dörrar öppna men det hjälper inte för det är typ lika varmt ute. håller på att smälta här inne. 4,5 timmar kvar tills man får åka hemåt. de ä ba å härda!

bebis sparkar i alla fall för fullt och snart så går vi in i v.27! tycker fortfarande inte att det syns speciellt mkt. ska slänga upp en bild imorgon så att ni får se.

airplanes

can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars?
i could really use a wish right now, wish right now, wish right now...

b.o.b feat eminem and hayley williams - airplanes

vaknade 20 över 8 imorse. kollade på "lyxfällan" och "anna anka söker assistent" medan jag väntade på att erik skulle vakna. när han väl gjorde det, där vid 11, så blev det lunch och sedan en titt på braveheart -som erik så gärna vill att jag ska ha sett innan dö-dagar. drog ner på stan och impulsköpte ett par sommarskor, väl behövligt. höll ju på att DÖ av värme idag. satte oss på en uteservering och kollade på lite folk och sedan bar det av mot obbola där vi fick middag. åskan började dundra på och regnet öste så det blev inget kubb-spel (som vi hade planerat).

imorgon blir det en tripp till stugan, så som jag längtat!

summer inside and OUTSIDE

blev nästan lite chockad över hur varmt det är idag. 16 grader i skuggan, inte illa alltså. heja vädret! erik ska snart åka och lira lite brännboll och ja, jag vet inte vad jag ska göra. vill köpa isglass, ett som är säkert.

ikväll blir det BIO, robin hood! 

till helgen funderar vi på att åka ut till stugan, first time this year och grilla. har verkligen saknat stället!

ursäktar mig

jag vet att ni gärna vill att jag lägger upp mer bilder och jag vet att jag är SÅ dålig på det. men det är liksom inte kul när man bara har mobilkamera. vi är på jakt efter en ny men har fortfarande inte kommit till skott. men ja, jag ska väl försöka ändå då, trots mobilkamera. only 4 u!

det finns en yoghurt som är så j-vla god! det är norrmejeriers "lite lyxigare" i olika smaker. oj oj oj säger jag bara, u have 2 try. just nu äter jag "tropisk dröm" och den är så god just för att det är massor med frukt och bär i den. det är inte bara slät, vanlig yoghurt. haha, jag är frälst. den är sådär "mmmmm" och perfekt att äta på kvällen om man är sugen på ngt. nyttigt och så j-vla gott.

haha, märker att jag gör utlopp för mina mat-cravings här ibland. det är säkert helt ointressant för er att veta just vilken yoghurt jag gillar, but what the heck.

jag och erik har nu bokat flyg till sthlm den 11:e juni och hem den 13:e. erik ska på konsert med sina vänner och jag ska till min matilda som jag träffar alldeles för sällan. ska bli så kul! blir ju sista gången jag flyger nu på ett tag, then it's forbidden. inte för att jag är särskilt ledsen för det, men. :)


då var det bekräftat!

halv nio imorse så var jag och erik nere på socialtjänsten och skrev på faderskapsbeviset samt gemensam vårdnad. skönt att få göra bort det nu innan det börjar dra ihop sig och man har hundrafjorton andra saker i huvudet. det enda var att ingen av oss varit där förut så vi höll inte på att hitta dit, men tillslut så. och vi hann precis i tid!

har varit och handlat nu och ätit lite frukost. ska kolla svenska hollywoodfruar och sedan kanske ta en promenad ner på stan. det är ju så "fint" väder idag att man blir ju helt till sig. nä, men en promenad blir det i alla fall, får väl se vart.

mätt och glad!

ja, det blev tacos till middag. hade först tänkt göra köttfärssås men erik röstade på tacos och jag var inte precis svårövertalad. oj så gott det var, tacos is the shit. slår aldrig fel! nu är vi mätta och belåtna. erik väntar på att det ska visas hockey på TV (jag är inte lika exhalterad...), funderade på att gå ut en sväng men det blev ju lite tråkigt väder? får se hur jag gör. kanske en cykeltur till kvantum?





BM

så, nu har jag varit förbi hos BM. allt såg fint ut med mått, blodtryck, blodvärde och hjärtslag. denna gång låg hjärtslagen på mellan 134-149, så det var ju lite högre än förra gången. men jag tror fortfarande att det är en liten prins där inne :)

har varit förbi hos mamma också en sväng och snott lite frukost. tänkte vila nu en stund innan det är dags för jobb. blir en långpromenad dit. det är helt galet fint väder idag och VARMT. nu är det ju faktiskt time för träden att föda fram lite löv, allt ser så mycket trevligare ut då.

har förresten beställt hem lite babykläder från laredoute! det finns så mycket fina kläder och jag vill köpa allt. sjukt svårt att lägga band på mig själv. men jag har sagt att det är OK att köpa något litet varje månad. så nu måste jag vänta till juni innan jag får köpa några fler plagg (så att man inte gör bort allt kul på en gång). but it's hard, it's hard.


hiss och diss

- nya marabou m. polka
- vår nya barnvagn som glänser i vardagsrummet
- ONCIO
- badkar


- min rygg, har sjukt mycket muskelvärk!
- hockey på TV
- min mobil som fick FEL inatt (det har inte gått att ringa eller sms:a mig?)

flowers

gick först en timmas promenad imorse medan erik sussade sött i sängen. sedan blev det en till runda efter middagen och DÅ fick jag se de första blommorna för i år. what a feeling! det blommade i vitt och gult och lila längs hela älven. fan vad glad man kan bli över något så "litet".

kollade på en mkt bra rulle idag, "pandorum". rekommenderas om du gillar skräck/sci-fi!

nu ska jag bada (mitt lilla tidsfördriv) eftersom att det visas hockey på TV... är inte säsongen slut snart? fast då börjar väl fotboll istället? eller? tänkte just på det, förmodligen så kommer vårt barn att bli lika sportintresserad som sin far och då kommer det att vara sport här 24/7, av alla de slag. har det nog kämpigt nu! vad ska jag ta mig till då? haha :)

BM imorgon! förhoppningsvis så får jag lyssna på hjärtljud igen. så kul att få se vad det ligger på denna gång. om det är under 140 nu också så måste det ju vara en liten prins där inne, -en blond och lockig prins. spännande! hur var det med era hjärtljud? (ni som fått barn), stämde det in på vad man säger om över och under 140?




nu har jag fått dela med mig!

glömde ju att berätta att natten till idag, precis när klockan blivit lite över 12, så fick erik äntligen känna vår bebis från utsidan. det fina med allt var ju också att det precis då hade hunnit bli hans födelsedag, vilket gjorde hela grejen mer speciell.

även jw fick känna en liten buff från utsidan nu på kvällskvisten. så kul att äntligen kunna få dela med sig och snart är det v.26! allt går fortfarande som på räls och jag hoppas att det fortskrider i samma anda ända till augusti.

hur som haver, födelsedagsfirandet gick bara bra och alla tårtor blev lyckade. :) nu ska jag sussa och vänta tills min kärlek kommer hem från krogen.


hurra hurra hurra

"för det är ingen vanlig dag för det är eriks födelsedag,
hurra hurra hurra"

grattis min älskade och finaste kille :)



tänkte snart smyga iväg på affären medan erik fortfarande sover och handla lite god frukost. sedan ska jag börja baka lite tårta och självklart göra ordning frukost på säng till födelsedagsbarnet. hihi, är sådär barnsligt förtjust i fördelsedagar! kl ett så kommer gästerna.

soppa är så underskattat

egentligen så älskar jag soppa av alla de slag (nästan alla iaf) men trots det så äter jag det rätt sällan? det är ju kanske inte världens middag, helst inte till Erik som sliter hela dagen, men till lunch så är det ju perfekt. måste bli bättre på att äta soppa. hur gott som helst och nyttigt! det finns 1000000000 ....  olika smaker och det är billigt. haha, nu har jag fått uttrycka min kärlek till soppa. bra.

äter kantarell och champinjon -soppa for the moment :)

jobbade ju två timmar imorse och kom nästan precis in från en promenad med mamma. vi gick förbi ÖB en sväng  för att köpa "tassar" att ha under stolarna. men vi kom ju så klart hem med lite FLER saker. tur att vi inte hade bil för då hade det nog kommit med ännu mer!

JUST JA, köpte två rosa kuddar till vår gråa soffa så nu fick vi lite färg till vardagsrummet och vips så ser allt somrigt ut.

barnvagn

vi hade ju som sagt beställt en barnvagn förra veckan men nu ringde dom idag och sa att den var slut i färgen vi ville ha så därför valde vi att kolla runt på andra och som tur var så hade dom premiär-pris på Crescent classic! så nu har vi beställt en sådan istället och hoppas att det går bättre med den leveransen. Erik blev så förtjust i just den vagnen :) och det blev ju jag med. det blev en svart med röda sömmar, b e a u t i f u l.

fin va?

a fast one

ja, vi drar en snabbis innan jag ska göra mig i ordning för work! jobbar mellan 9-11 idag och efter det så ska jag hem till mamma en sväng innan mina girls kommer på knytkalas kl. 2 :) alltid lika underbart att ha en get2gether. tur att vi blivit bättre på det, var ju lite FÖR sällan där ett tag.

tv-spel

jag blev fast framför xboxet med erik ikväll. vi hittade typ ett slags familjespel som fungerade lite som curling fast ändå inte. man skulle glida in sina spelare mot mitten och komma så nära mitten som möjligt och därmed samla poäng. man skulle även slå ut sina motståndare. haha, det var väldigt beroendeframkallande och KUL

vår kväll försvann alltså iväg efter att ha suttit två timmar framför TV:n utan att ens märka det. wow.

tv-spels nördarna :)

dagens hiss och diss

tänkte börja göra en "dagens hiss och diss"


- att promenera på asfalt
- toblerone WHITE
- mc.donalds ceasarsallad

- nästan allt som är trä-färgat (vill ha vitt, vitt, vitt)
- rastlösheten

walking in umeå

dagen började med två-timmars-jobb! sedan gick jag till jw för att väcka och plockade med henne på promenad ner till stan. väl där så käkade jag en ceasarsallad -det var sjukt gott. sedan kollade vi lite kläder för att sedan promenera vidare till teg och hämta upp Julias lillasyster Klara på dagis. efter ett kortare besök på teg så gick jag hemåt igen från teg till oss. har typ gått runt hela umeå idag, men skönt var det :)

nu har vi ätit middag. erik lirar tv-spel och jag tänkte typ vila en stund! mina ögon är fortfarande trötta. vi vill hitta på något skojigt ikväll men vad vet vi inte. brist på fantasi och inspiration. den som lever får se helt enkelt!




fyhellsicke

har börjat drömma så sjukt sjuka drömmar these days -ibland är det skönt att vakna. ÄVEN fast jag är hur trött som helst nu. ska iväg och jobba om en halvtimma. men efter worket så ska jag förbi jw 'n pick her up.

försöker äta macka med medwurst på och dricka lite glocken men jag nästan somnar där jag sitter. tror kaffe hade varit a better choice.

haha, varför slutar jag varje del med engelska uttryck?

hur som helst så är det måndag idag och det betyder sista dagen i v.24 -imorgon är det v.25! och nu borde det ha gått precis 60% av tiden. dvs nästan 2/3! olalala. om precis en vecka så ska jag till barnmoskan, var rätt länge sedan sist nu? men efter denna träff så börjar träffarna bli lite tätare tror jag.

hoppas att jag får lyssna på bebis hjärta nästa gång också :)

time pass by, so slowly

det är SÅ lite folk ikväll och det finns SÅ lite att göra. tiden går fruktansvärt långsamt och jag går bara runt och söker saker att göra. dricker kaffe och vill att klockan ska bli 9 så att man får börja stänga igen. har fått gå runt med en klumpig jacka hela tiden p.g.a att vår butiksdörr j-vlas, den stänger sig inte. hutter. haha, börjar låta bitter men det är jag inte. jag är bara lite uttråkad! hade nog inte haft mer att göra hemma så lika bra att man är här och gör lite nytta iaf. kanske.

man märker när jag är uttråkad, det blir helt plötsligt väldigt många blogginlägg ;p




lösenordsskydd!

ja, från och med nu så får det bli lösenord till denna blogg eftersom att jag fått vetskap om att "fel" personer läser bloggen. inte för att jag brukar skriva speciellt hemliga eller privata saker, men det känns bättre så här. nu vet jag i alla fall ungefär vilka som läser.

dagen har bestått av väntan... väntan på att få börja jobba! gick till jobbet en timma innan jag skulle börja eftersom att jag inte visste hur lång tid det skulle ta och gå hemifrån och dit. kom ungefär en kvart för tidigt så fick surra med Ida en stund, vilket var inte alls dumt.

alltid när jag jobbar så rör det sig extra mycket i magen. kan bero på att jag springer runt hela tiden i ojämn takt så att den inte får ro där inne. stackars liten :) hur som helst så är det mysigt att verkligen känna dom där rörelserna -som blir starkare för var dag som går.


söndag borde vara en vilodag!

eller?
om en timma drygt så tänkte jag börja bege mig mot worket. börjar kl 3 men det tar väl typ en timma att gå dit. får förhoppningsvis lite besök av en viss wärme i eftermiddag. *HOST HOST*

lady gaga ekar i högtalarna här hemma. erik har åkt och spelat lite brännboll och ja, jag sitter här. inte ens påklädd är jag.

haha just ja, vi har en fruktansvärt ful kaktus hemma som jag räddade från döden (grannen tänkte slänga den). så nu står den i vårt sovrum tills jag hittar någon annan växt som jag vill ha där istället. erik tycker att den ser ut som en penis med sjukdom längst upp. haha, den är som så ful att man tycker lite om den.


MAJ!

då var det en ny månad och maj innebär ju typ sommar så idag är jag glad TROTS att vädret valde the bad side. alla vintermånader över och likaså april. hurra hurra. bara juni och juli kvar nu och sedan är det AUGUSTI! :) förhoppningsvis så tittar vår lilla bebis ut då.

har nästan nyss kommit hem från jobbet. började kl 10 och slutade halv 3. trodde först att jag slutade kl 2 så jag stod klar för att fara då men ingen kom och bytte av mig. tog en koll på schemat och såg då att det stod 14.30. vilken besvikelse! men halvtimman gick rätt fort and now i'm home.



RSS 2.0