what goes around, comes around

ja, visst är det ju så

snart julafton

det bara sprattlar i hela mig. tänk så kul det kan vara helt plötsligt! jag är som ett litet barn på jul. älskar ju paket, det kan jag inte förneka.

om ett par timmar så smäller det! alexander har oändligt med klappar tror jag. sicken tur den grabben har alltså.

nä, nu måste jag sova så att det blir julafton

händelsefattigt

ja, idag har det inte skett några större incidenter! skjutsade mamma och hennes karl till flyget imorse så nu landar dom nog snart i värmen. huvva vad oskönt! nä, jag hade nog gärnat hängt på fakiskt. det var inte så fränt att sätta sig i bilen klockan 6 imorse när termometern visade -15°c.

har dolat på lite här hemma! svårt att göra något när prinsen är sjuk. hade gärna dragit en veva på stan men vill inte utmana ödet så här någon dag innan jul. skulle ju vara tråkigt om han blev sämre. jag är ju också förkyld för den delen så jag vill ju inte hellre bli sämre.

har skurit upp en färsk ananas som jag smaskar på, väldigt gott.




shoe lovers out there

till alla er som gillar läckra pumps
(tillexempel du veronica nyberg)

shoes by teddy har kampanj nu på campadre! grymt snygga faktiskt. gå in och kolla
http://campadre.se/tipsa/633728

vad tror ni? can i walk these high heels?



förkyld

ja, då var man förkyld
IGEN

köpte kan-jang idag i hopp om att tillfriskna
det sämsta med förkylning i nuläget måste ju vara att jag tappar smak och lukt! det som är så kul att ha i juletid.

inte glad

4:e advent

nu lackas det till jul! bara 5 dagar kvar nu till julafton och jag längtar faktiskt otroligt mycket. i've got the right feeling!

vår lille prins är förkyld och nu i eftermiddag så har han haft feber. han bara grät och grät hemma hos eriks föräldrar och vi förstod som ingenting, han brukar ju inte gråta. väl hemma så kollade vi tempen och den visade feber. lilla lilla älskling. nu har han fått alvedon och sussar! hoppas den är borta till imorgon.

annars så har dagen varit bra! alex har varit på topphumör hela dagen, förutom feber. han gav mig till och med sovmorgon då han vaknade kl halv 9 istället för 7.

vi lekte lite med photo booth idag :)








lördag

idag har varit en seg dag faktiskt! tiden står som stilla. väntar på att kl ska bli mot 6 så att vi får gå hem till mamma och ha lilla julafton med den delen av släkten. mamma åker ju iväg utomlands på onsdag, lycko henne va. vi firar ju numera jul vartannat år hos mina och vartannat hos eriks. detta år är det eriks familj! ska bli kul, har bara varit där på juldagen.

bästa linda kom förbi och droppade julklappar till lille alex. så himla snäll hon är! majoritet av alla klappar under granen står det Alexander på. sicken tur han har den lille prinsen!

erik har besök av håkan så dom har typ sport-maraton på TV. matcher hit och dit. sverige vann precis handbollen.

fredagsmys

godkväll allihopa, hur mår ni?

jag mår kalas! sitter och smaskar på daim-kulor och dricker cola light. har varit hos eriks föräldrar idag! vi hjälpte hans pappa med ihopskruvning av nya köksmöbler, blev supersnyggt faktiskt! fint nytt matbord och stolar. nu skulle jag själv vilja ha ett hus med tomt och nya köksmöbler...

alexander är helt omöjlig nu, på ett gulligt vis. han har ju kommit på grejen med att sätta sig upp så nu duger det aldrig att ligga. nä, han vill stå eller sitta. sedan är han som en ål, rör sig konstant. det är en kvick liten krabat. haha, men det är härligt med lite fart. jag gillar när saker går undan!

jag funderar på att bli cambridgekonsulent nu när jag ändå går hemma. vad säger ni? finns det något intresse av det där ute? jag ger er verktygen för att tappa lite oönskade kilon. jag vet att det fungerar och det skulle vara trevligt att få hjälpa någon. jag är en jävel på att stötta och pusha!

godkväll

tänkte se lyxfällan men så fick vi främmande och alla surrade så mycket att jag inte fick en syl i vädret. så nu väntar jag bara på att programmet ska ta slut så att jag får se på play.

lillkillen sussar efter att ha kämpat på ett bra tag. han var verkligen trött men vägrade att vika in årorna men tillslut så gick det inte mer. fast kanske inte var så konstigt då först farfar kom förbi och sedan mormor. han ville ju vara med!

ingen som har ett litet jobb till mig? tack på förhand!

skickat och klart!

ja, hallelujah! julkorten har äntligen blivit skickade. har lagt ner tid och möda på dessa men oj så fina dom blev. hoppas nu att dom kommer fram till rätt person och helst innan jul, tack!

sitter och funderar på vad jag ska göra för krubb. alltid samma krångel när det kommer till lunch. det känns så avancerat när det bara är jag som ska äta. haha, HERREGUD VAD LAT JAG ÄR.

måste åka och hämta paket på preem också. de sista julklapparna har kommit som måste slås in. OCH SEN ÄR VI I MÅL! bara att invänta julafton. det känns alltid som att man köpt för lite, känner ni inte också lite så?

här kommer recept på världens lättaste och godaste chokladkola:



ingredienser
3dl vispgrädde
50g smör
3dl socker
1,5dl ljus sirap
0,5dl kakao
1,5msk vaniljsocker

bra att ha:
digital termometer

1. blanda alla ingredienser i en bra kastrull, gärna en med tjock och stor botten så att det inte bränner fast så lätt.
2. koka upp på hög värme och sänk sedan en aning. försök att inte röra i smeten allt för mycket, det tar längre tid då. använd en slev med "flat" spets, man kommer lättare åt att röra på botten då.
3. om du har en digital termometer så är kolan klar vid 120-125°c (själv så tycker jag att kolan blir perfekt runt 135°c) om man vill ha hårda kolor så vänta till över 140°c
4. har du ingen termometer så kör på kulprov
5. klä en form med folie och pensla på lite smör (20x30cm typ)
6. häll den färdiga smeten i formen och låt stelna. skär sedan så stora bitar du vill ha och slå in i papper eller annat :)

julhets

for ner på stan en veva idag för att handla "det där sista". helt jävla sinnesjukt mycket folk! och det är ju inte ens lite kul att befinna sig där. jobbar inte folk på vardagar eller? jag förstår att det finns folk som är mamma/pappa -lediga, sjukskrivna, arbetslösa, jobbar skift, osv. MEN INTE SÅ HÄR MÅNGA! helt plötsligt när julen närmar sig så börjar folk hetsa ihjäääl sig.

nog om det! ska börja laga lite krubb snart och invänta erik. alex tar en power-nap! han var så så trött. även han tycker att det är jobbigt att gå på stan i juletid. måste köpa grädde och koka en omgång knäck och chokladkola till. det gick åt som smör i solsken. tredje gången jag kokar chokladkola nu, haha.

sedan ska jag sätta mig och göra klart julkorten så att vi får iväg dom någon gång. måste komma ihåg att köpa frimärken också. viktigt viktigt!

nej, jag har verkligen inte tid att sitta här, hejdå hejdå.



filmen devil

till dig som ville veta om den var bra:
jag tyckte att den var helt klart värd att se! väldigt bra och lättsedd. den hade en mening och ett bra slut. den var sjukt spännande. bra skådespelare, hyfsat läskig. älskar skräckfilm som faktiskt har en bra story. SE DEN!





en riktig hemmadag!

ja, idag har vi inte gjort många knop. eller jo, vi har gjort klart alla julkort, slagit in lite klappar och städat. erik fick komma hem tidigt eftersom att det var för kallt för att jobba ute, så idag har vi varit hela lilla familjen. skönt att bara vara hemma faktiskt ibland. helst när det är typ sibirien ute.

alexander tar en power-nap! han har varit så snäll idag, som vanligt. efter att han har kvällat på riktigt så ska vi mysa ner oss framför en bra skräckis. hoppas i alla fall på att den är bra. det är den där nya "devil". handlar om en grupp människor som fastnar i en hiss och inser snart att djävulen finns bland dom. haha, typisk "kim-film"

har varit extremt trött idag! somnade tidigt igår och fick sova rätt så länge idag. alex vaknade vid sju, käkade och somnade sedan om till kvart över 9. but still i'm tierd! kanske sov för mycket? van att sova lite mindre.

tycker att det var nyss jag vaknade runt med denna? v.39!

ett nytt försök

nu gör vi ett nytt försök med ny motivation
i'm back

nu är det slut med bloggeriet ett tag tror jag. tappat motivationen och känns lite tråkigt då man inte får någon respons. ha det gott allihopa!

HALLÅ!

enligt statistiken så är det cirka 50 stycken UNIKA besökare på denna blogg varje dag men lik förbannat så lämnar ni inga kommentarer! vilka är ni? finns det något jag ska förbättra? vad vill ni läsa om? hur mår ni? hallå hallå där ute!




hallongrottor

ja, jag tog tummen ur och bakade hallongrottor idag! har tänkt baka dom i flera dagar men det har som känts jobbigt, än fast det är typ världens lättaste kakor. drog även dammsugaren en veva och röjde upp lite. haha, booring att läsa om vardagssysslor men ungefär så kul har jag haft idag.

fick även ett samtal om utbildning så jag ska börja efter jul. är fortfarande lite hemlighetsfull om vad det blir, ni får se.

vår prins är förkyld, snorig och hostig så jag har inte velat gå ut med honom idag. han har varit glad och rätt så pigg men lite grinig emellanåt. stackars lilla hjärtat!

fick middag hos mamma och sedan fastnade erik och hennes karl framför hockey så då flydde jag och mamma fältet och satte oss hemma hos oss istället. snart lyxfällan!

dag 10 - det här hade jag på mig idag



oversizetröja från ginatricot
svarta leggings

rätt så fantasilöst men så blir det när man är hemma en heeel dag!

oh

dagen började lite väl tidigt kan väl jag tycka då lillen är förkyld och vaknade titt som tätt inatt. han är alldeles snorig och hostar lite. typiskt, han som klarat sig så länge. fast det är inte allt för allvarligt, han är inte SÅ förkyld "peppar peppar"

fick besök av bästa maria och emil idag över en lunch. himla mysigt! sedan blev det en promenad med linda efter middag och efter det tv-mys med min kärlek. vi följer ju "maria wern" på 4:an, väldigt bra. är en sucker för svenska deckare. dippade morötter och gurka till det, satt som ett smäck!

nu ska vi nog vika in årorna om jag ska orka fara på aero-box imorgonkväll med madde. funderar på att göra hemmagjorda biskvier imorgon men vi får se. kanske ska man inte ta sig vatten över huvudet, har hört att det är avancerade grejer..


dag 9 - min tro

tillhör inte någon speciell tro. jag tror på vetenskapen, sådant man kan bevisa. jag gillar att veta saker, fakta. men samtidigt så vill jag tro att det finns något större än oss. jag vill tro att de som stått mig nära och som gått bort finns där någonstans och påverkar.

RSS 2.0