dan före dan före dopparedan

erik har precis lämnat hemmet. blev inte alls speciellt trevligt att ligga kvar i sängen längre. måste ringa hyresvärden och bestämma tid för besiktning på gamla lägenheten. jw ville ju ha den innan jul så klart. är dock sjukt hes och förkyld. människan kommer ju inte att höra ett ord av vad jag säger i telefon. jag går upp i falsett hela tiden eller ner i bas. låter som värsta extrema målbrottet. inte fint.

oj, nu svarade hon. det blir besiktning kl 1 tydligen. måste ringa jw nu och stressa på lite.... så nu har jag gjort det. måste kliva upp genast och göra mig i ordning. eller, kanske inte genast. kanske ligger kvar en stund. ja.






flytt!

fick nycklarna i fredags till nya lägenheten! vi har hunnit så mycket att jag förstår det knappt. det är underbart fint här nu men OJ vad vi har slitit. tur att jag har världens finaste kille och familj. kunde aldrig tro att det skulle bli så här fint och finare ska det bli. trivs som fisken i vattnet här. ska lägga ut bilder så fort jag hittat igen kameran.

snart är det jul och det var tur att jag började köpa klappar i tid. har en kvar nu tror jag? eller två kanske. ja, inte är det många i alla fall. synd att man är sjuk. orkar ju ingenting. hade feber igår och idag. är tjock i huvudet av slem. usch! tänkte mig ner på stan imorgon och handla det sista. förhoppningsvis är jag lite friskare då.

just ja, jag sitter nu i vardagsrummet och lyssnar till en diskmaskin som går. det är faktiskt underbart att lyssna till. har så länge velat äga en diskmaskin och nu gör vi det. helt otroligt vilken lyx. jag kan ju lova att diskmaskin ger minst en 4års-garanti på ett förhållande.


kaffe

tog mig nyss i kragen och gjorde en kopp kaffe till mig själv. låter ju lite underligt men jag gör aldrig det om det bara är till mig själv. sällan jag och erik dricker kaffe hemma. vi gör det gärna hos andra men det blir aldrig av hemma. det är ju inte direkt jobbigt för vi kör ju på snabbkaffe. kanske tänker vi bara inte på det.

erik ligger och sussar så sött på "sofflocket". han har sovit rätt lite i veckan och han arbetar ju hela dagarna så det är väl OK. dock känner man sig lite solo när man inte har någon att prata med. kanske måste väcka upp honom snart.

jag har slagit in ytterligare tre julklappar och fler lär det väl bli innan jag är klar. ska upp på barnens hus i veckan och titta efter ett pippi-tält till julia och alice. i år består 90% av alla juklappar av leksaker. men det är kul, det är ju barnen som ska ha klappar, så klart!

imorgonbitti ska jag till tandläkaren. det känns inte speciellt trevligt och har alltid lite ångest dagarna innan. tandläkaren jag hade sist var dock bra. det var en ung och snäll tjej som faktiskt visade lite empati. jag var förresten hennes första patient som skrattade när hon stack in bedövningssprutan. (bra eller dåligt?), tror jag var nervös. ett nervöst skratt var det nog. kanske ett skratt som kunde ha urartat i ett sammanbrott.

imorgonkväll så blir det även ett kärt återseende av tove och linnea som har varit i Australien as-länge (1,5 månad). det blir inflyttningsfest hos ava och anna och kanske ett glas vitt vin eller två. får förhoppningsvis träffa emelie och jonna också. det blir nice. NICE. NICE.

jag har tråkigt. ska spela h-vetes spelet på facebook i väntan på dokumentär som börjar kl 8. hané!

soppa

jag gillar verkligen soppa. det är så lätt och så gott. synd att man inte är "mannen för jobbet" när det kommer till hemmagjord köttsoppa. jag är mer gjord för att göra pulversoppa. typ blå bands "potatis och broccoli" -soppa. jag känner två familjer som kan göra god köttsoppa: eriks syster och eriks föräldrar. varför kan inte erik det?

erik sitter och spelar h-vetes spelet på facebook. "bejeweled blitz", som jag berättade om i ett tidigare inlägg. han är lite arg för att det inte går så bra. vi är även arga på kvinnan som inte vilja sälja fotbollsspelet till oss för att hon hade lovat en annan kille. vi budade till och med över med 200kr men det hjälpte tydligen inte.

har jobbat fyra långa timmar på PREEM. det var precis hur mycket folk som helst och alla hade postärenden. gör folk inget annat än att hämta och skicka post? sedan så kan ju gamla tanter sluta att tjura över priset på frimärken. DE KOSTAR BARA 6 KRONOR(!!!) och ja, de kostade faktiskt 5,50kr förra året och det är visserligen skandal att posten höjt med 50 öre (eller..?) sluta skicka brev då och använd internet.




tapeter: check!

orkar inte skriva så mycket nu. är trött och fryser lite. jag var i alla fall på min nya kurs idag i "fostran och socialisation", vilket verkar väldigt intressant och bra så jag trivs nog. dock finns det alltid några stolpskott med underliga värderingar men det spelar nog ingen roll. jag står ut med dem.

vi kom hem med allt vi skulle från IKEA. det var så mycket folk att det var inte ens kul, ska aldrig åka dit mer i december tror jag. kärringarna där kunde ju gå över lik för att få sina prylar. sinnessjukt! erik var i alla fall duktig som körde båda vägarna och jag är väldigt nöjd över mina köp.

idag har vi varit på färg och tapet och spanat in tapeter till nya lägenhet. tror att vi hittat en till datarummet och en fondvägg till vardagsrummet. kommer att bli väldigt fint. vill flytta nu, genast! på en gång. vi ska snart fara och köra lite grejer så att vi blir av med lite lådor här hemma. thomas hämtade nyss köksstolarna som ska lackas vita och vi körde iväg vårt vardagsrumsbord till obbola igår så nu är det rätt tomt här.

the day before THE day

oj vad jag är ivrig nu. har suttit och gjort alla listor inför mitt efterlängtade IKEA-besök. haha, som ni kanske märker så är jag sjukt into IKEA. det kanske är det bästa stället på jorden, delad plats med PRIMARK och Ullared kanske? har inte varit på Ullared men jag tror att jag skulle trivas. eller i alla fall trivas med vad jag kom hem med därifrån. PRIMARK har jag däremot varit på, i London. tyvärr handlade jag inget i brist på plats i resväska, ekonomi och på grund av allt folk, men det var en underbar affär.

har hunnit med att städa och tvätta idag. väntar nu bara på att erik ska komma hem så att vi kan åka och handla mat. vill verkligen ha en kycklingsallad känner jag. vi måste även hämta sladd till släpet vi ska dra imorgon. något mer jag ska göra? nej, tror inte det. eller vi ska se idol! calle måste åka ut annars så blir det en TV för mycket på vår gård, helt enkelt.

nog om det!

på måndag börjar jag en ny kurs i "fostran och socialisation". känner mig faktiskt väldigt glad över det. det känns liksom rätt.

svar

5 saker du vill göra innan du dör :)
okej, det blir svårt att komma på bara så här men jag försöker:
besöka alla världsdelar, ta dykarcertifikat, få barn, äga hus, odla tomater i mitt framtida växthus.

Vad är du mest, respektive minst, nöjd med i ditt liv just nu (som inte rör flytten)? :P
jag är nog mest nöjd över allt skulle jag vilja säga. min familjesituation, mina vänner, osv. jag är väl rätt nöjd med livet. jag brukar inte störa mig på så mkt. men om jag måste säga något som är mindre bra så kanske jag väljer det faktum att jag inte får skaffa en hund för erik. det är jag lite ledsen över.

Hur är du som person?
oj, jag är väl rätt glad, positiv, lättsam. fast har dåligt tålamod och vill att allt ska ske med en gång. jag är rätt framåt men har svårt att göra andra besvikna vilket resulterar i att jag hellre gör andra glada istället för att tänka på vad jag själv vill.

Tror du verkligen någon läser din tråkiga blogg? :(
haha, indeed. den är sjukt tråkig! hade jag haft mer ork, kunskap och tid så skulle den nog vara trevligare. men faktiskt så visar statistiken att det är rätt många som läser. eller "rätt många" men runt 20st unika.

händer på jul?
ska fira med familj + erik hos föräldrarna. ska jobba på förmiddagen, vilket är lite tråkigt men sådant får man ta. bra med pengar.

frågestund!

då kör vi igen, fråga på! minst 5 frågor innan jag svarar. OK? :)



new moon

nu har jag äntligen fått se den. har bara en sak att säga: wow. den är precis lika fin som twilight, om inte finare. och allt är så bra och så himla fint. sa jag att den var fin? DEN ÄR SÅ FIN. nu har jag cravings efter nästkommande film.



tog tag i hemmet igår också: städade och julpyntade. fick lite hjälp av världens bästa jw. tack och bock. vi åkte även iväg på jula i jakt efter belysning. fick tag i en till adventsljusstake så nu lyser en i vardagsrummet och en i köket. funderar på att baka en omgång knäck idag också eller är det för tidigt fortfarande?

nästa helg, på lördag, har vi planerat att åka till IKEA (!!!!) kommer inte att komma hem tomhänt. det kan jag garantera. jag ska ha allt. nej, men mycket i alla fall. har gjort en lista över saker i have to have. jag är så glad! har velat åka dit hur länge som helst nu. haha, börjar le när jag skriver om det. älskling får köra släp vilket blir freakin' awesome. jag kan skriva i en oändlighet gällande ikea-resan men jag slutar här.


RSS 2.0