OMG!

första gången idag som jag fick känna liv från bebis utanför magen. den höll på och rörde sig ordentligt idag på jobbet så jag lade handen på magen och vips så kände jag en kick. så coolt! men nu har det varit lugnt ett tag. vill ju att alla andra ska få börja känna det som jag känner :)

give me a break!

har börjat drömma så sjukt konstiga saker och jag minns ofta allt jag drömt sedan när jag vaknar. drömde precis att jag typ höll på att bli upptuggad av en schäfer som ville ha korven på min macka. han började äta hela min hand och var helt hysterisk. aja, sedan ringde väckarklockan.

ska snart iväg och jobba, 9-16. but then it's weekend! tror att vi skulle inventera idag. då blir det att räkna allt småpickel, huvva huvva. förhoppningsvis går tiden fort.

kom förresten hem igår till världens finaste sovrum. våra IKEA -möbler hade äntligen kommit (i BRA skick denna gång) så erik var så gullig att han skruvade ihop allt medan jag var på jobbet och han städa och bädda och fixa så allt var i toppskick. blev så glad! tack hjärtat mitt.

nu måste jag göra mig i ordning, laaaaater...

v.24

ja, då gick vi in i en ny vecka då. tiden går rätt fort ändå? idag har jag varit aktiv! tvättat flera tvättar, cyklat ner på stan och kollat läget, gått promenad, förberett tacopaj, sorterat barnkläder i oändlighet, hämtat ut paket, städat, fixat och donat. well done kim!

nu väntar jag bara på att min kärlek ska komma hem! imorgon jobbar jag kväll vilket känns si så där. det är så mycket trevligare att jobba dag för då har man ju som hela kvällen kvar sedan när man slutar. nu när man slutar kl 10 så är man inte hemma förrän kl halv 11 och då är det ju bedtime direkt.

nä, nu ska jag kirra käk!


ny vecka

ja, då var det en ny vecka då. rätt skönt ändå med lite rutiner. blir så lätt rastlös these days! skulle egentligen börja jobba kl 3 men chefen frågade igår om jag kunde komma kl 12 istället och visst kan jag ju det.

sitter och kollar recept på smörgåstårta. funderar på att göra en egen nu när Erik fyller år. vi brukar alltid köpa men det skulle ju vara kul att ha gjort en själv någon gång. något tips på ett bra recept?


no sleep

nej, istället tog jag mig ett bad och värmer nu jordgubbar i mircon. känner mig inte lika trött längre, tror jag? sitter och kollar på barnkläder på internet och vill ju så gärna köpa något men det är ju som svårt då man inte vet kön (nog för att man kan köpa färger för både pojke och flicka!) men det är ju så kul att köpa typ massa söta puttinuttiga grejer om det är en tjej och coola grejer om det är en pojke. vill ju såååå gärna lägga in ett plagg i vår än så länge tomma baby-byrå.


stalker!

börjar känna mig som en riktig stalker. har ringt jw minst hundra gånger idag (eller kanske inte precis 100) och hon svarar icket. herregud kvinna, ANVÄND TELEFONEN. jszknskjgndfjkdf!!!!

har varit nere på stan en sväng och kollat men p.g.a allt folk så var det bara jobbigt. det är lönehelg, lördag och fint väder. självklart så skulle HELA umeå ner på stan och shoppa loss. får försöka gå på måndag istället.

bar upp kartonger med barnkläder från när jag var liten som mamma sparat och har försökt gå igenom en del för att se om jag hittar något smått som kan vara användbart i augusti då våran lill* väljer att komma ut. men det mesta är väldigt rosa eller ganska stora storlekar. vet inte vad hon gjort av kläderna i typ stl 50? får fråga henne. men det är väldigt mysigt iaf att kolla och tänka "det här hade JAG för typ 20 år sedan.."

har lovat att skjutsa och hämta föräldrarna som är på bröllopsfest i v-by men mina ögon är så trötta så jag funderar på att dra en powernap.

hur var det nu?

sitter i en nystädad lägenhet vid köksbordet och dricker kaffe (med mjölk i såklart!). har varit ute och gått, skjutsat mamma på stan. kollat på fuskbyggarna. städat och donat och nu fick jag veta att jag ska börja jobba en timma tidigare, alltså kl. 3! jobbar till kl. 10 ikväll. JIPPI HURRA! ä, de blir klirr i kassan. får tänka så!

nu börjar det förresten att hända grejer :)
• valborg
• erik fyller år
• mamma fyller år
• yran

.. detta sker i maj månad! sedan är det juni och mycket jobb. juli och sedan augusti och då smäller det ju. herregud vad tiden går fort nu när det börjar bli sommar. varmare tider, härliga tider.

bebis



här ligger vår lilla bebis och suger på tummen :) så underbart att få se!




hat-kärlek

fan vad jag blir LESS (....) fick hem våra efterlängtade möbler idag men tror ni att allt var HELT då? SJÄLVKLART INTE! någon dumj*vel har kört in med trucken i våra möbler och typ krossat en del av dom. IKEA ska skicka nya nästa vecka men hur kul är det att vänta en extra vecka då? NOLL kul. inget kul. väldigt okul!

har i alla fall skruvat ihop våra sängbord som var hela och de blev väldigt fina! gör dock ont i handflatorna nu av allt skruvande och monterande. älskar ju IKEA samtidigt som jag hatar det. tänkte försöka mig på byrån också men frågan är ju om jag borde, kanske bäst att vänta på erik?

min stackars karl jobbar över 4 timmar idag så han borde väl kanske vara på hemgång snart? då har han varit på jobbet sedan kl 7 imorse. typ 14 timmar! hade typ skjutit mig själv om jag var tvungen att göra så. han är duktig han!

årets första cykeltur!

ja, snart ska cykeln få ta sina första tramptag för i år. eller rättare sagt jag ska få ta mina första tramptag. cykeln har väl redan blivit använd en gång fast inte utav mig. känns som en BRA dag för en cykeltur! har ingen bil och börjar jobba kl 12 så därför får det bli cykel. hi hi hi :)

har varit ute och gått nu på morgonkvisten, hälsat på mamma har jag gjort också och kom precis lägligt dit då det serverades "hotell-frukost". det var bara att sätta sig och plocka av allt gott.

det rör sig i magen vilket jag är glad över! blir som så orolig så fort jag inte känner något. vill helst att det ska vara värsta fotbollsmatchen där inne all the time. då behöver man ju inte oroa sig i alla fall. MEN det kanske skulle bli jobbigt det också efter en stund. idag är det v.23! bara 17 more to go ( ...)

just ja, läste en rätt cool grej. barnet har typ 16% chans att klara sig om den skulle födas nu och för varje dag så ökar den chansen markant. så nästa vecka har den 44% chans, osv. det är sjukt vad vi kan göra idag inom medicin.







ögonsveda

mm, var trött imorse att det sved i ögonen när jag åkte till jobbet. som tur var gick det över och förvandlades till energi istället.

jag och erik blev lata och gjorde mat på pizzerian här i närheten. det blev kebabrulle vilket satt fint i kistan. godast var nog pepperonisarna. oh my! måste köpa hem ett helt gäng tror jag. nu ska vi snart se "bröllopsfotografen" och hoppas att den är lika bra som vi hört.

snart v.23 och jag känner vår lilla bebis mer nu än förut. längtar tills andra också kan känna det som jag känner, alltså från utsidan. vill ju dela med mig!

lördag -workday

lördagar brukar ju vara ledig dag men inte denna gång. jobbar kväll ikväll och förmiddag imorgon. känns faktiskt helt OK att jobba ikväll. erik ska bort och jag har som inget annat för mig so why not? mer klirr i kassan när det är helg.

igår åkte vi ut till obbola och hälsade på. träffade barnen, surrade och gick promenad. mycket mysigt! på onsdag har jag ordnat en överraskning till erik men kan ju inte skriva vad men risk att han läser det här inlägget. ni får veta sen :)

jo, just ja! sålde precis vår sängram och de andra möblerna hämtas nog i veckan. IKEA-leverans på tisdag så då får vi ett nytt sovrum. SÅ SKÖNT med en ny och HÖG sängram. för tillfället sover vi på madrass på golvet men det går ju bra det med.


promdress

någon som är intresserad av att köpa en helt oanvänd balklännig i storlek M ungefär (38-40). den går att sy in eller ut en storlek och är rätt justerbar med tanke på att klänningen spänns åt av band på baksidan. mycket snygg och mycket fin passform. köpte den förra året men for aldrig på balen så därför blev den aldrig använd, tråkigt nog. rosa sjal följer med! prislappen finns kvar och den kostade 3499:- ny. vill få iväg den så kan gå ner rejält i pris! ..

framsida

baksida, snörning.



"vad är en bal på slottet... " :)

ENERGI

fan, har energi så att det heter duga men vet inte vad jag ska göra av den? idag har jag: gått promenad, handlat, tvättat, rensat vikt och sorterat kläder, dammsugit, bytt knoppar på dörrarna i sovrummet, röjt undan i lägenheten och träffat flickorna mina på stan för fika. har även lagat middag och nu sitter jag bara här. helt apatiskt och bara söker något att göra.

känner mig som ett litet barn som snart ska sova och måste hålla igång för att INTE somna. lite så är det just nu.

trött

känner mig som alldeles mör i hela kroppen. klev upp tidigt imorse och tog en tur med mamma ner på stan. kollade efter sängar på comfort, sedan blev det in på lite andra affärer i jakt på tyg och kuddar. slutade med att vi kom hem med ett par jeans istället. efter massa promenad så blev det hem och pröva alla mina gamla jeans som satt hur bra som helst på mig nu. kan ni tänka er, gravid i 5:e månaden och jeansen sitter bättre än förr! -promenader ger resultat

satte mig ner och beställde ny sängram från IKEA samt byrå och sängbord. huxflux så var kl. 3 och det var time for work. höll nästan på att glömma bort tiden och komma för sent men det gick bra. fick jobba över en timma p.g.a mycket folk. efter jobbet blev det att ila hem där svärföräldrarna satt och väntade! blev en tvär-visit och sedan äta lite mat.

NU har jag satt mig ner i soffan och erik har åkt till marcus. allt är tyst, bara diskmaskinen som låter och det är ett HÄRLIGT ljud. i love diskmaskin! tänkte springa över till föräldrarna och tigga kaffe. bye bye

ny dag!

å så fint väder idag! hallelujah. ska snart ut och gå promenad med mamma. måste ner på comfort och kolla lite sängmöbler för nu ska vi byta ut våra IKEA malm i björk. jag vill ha VITT VITT VITT. sedan blir det nog salladslunch någonstans.

funderar på att göra mig en smoothie nu -love it. imorgon är det v.22, den här veckan har verkligen sprungit iväg. men det gillar vi! snart är det sommar och igår var jag sjukt aktiv. tror det är solens förtjänst! städade och sorterade och fixade och donade.

coolt

v.21 (20+3) vilket betyder dag 144 av 240. det betyder alltså att det gått MER än HÄLFTEN! wow. sitter och väntar på att elias ska komma och hälsa på oss en stund nu. sedan ska hela eriks syster m. familj äta middag här. trevligt :)

äntligen är erik hemma, SOM jag har längtat! hihi. så mysigt att få vakna upp bredvid någon man tycker om.

före och efter

köket före

köket efter

bekvämt

gjorde ju som sagt potatisgratäng till middag och den blev DELICIOUS! jw kom också på middag. efter mat blev det promenad ner på stan. mötte upp några glada tjejer, hyrde två filmer och begav oss tillbaka till mig. vi började se en film som verkade BRA men visade sig vara hysteriskt DÅLIG. "beyond treatment" WARNING! WARNING! vi bytte sedan till "all about steve" som var sjukt bra. -filmtips!

har för övrigt haft en mycket bra kväll, tack för det :)




potatis

vaknade imorse och kände mig relativt utvilad. kollade på klockan och den visade då: KVART ÖVER 8! no way tänkte jag och lyckades somna om en stund. vaknade lite senare och trodde att klockan åtminstonde skulle vara 10 men NEJDÅ. den var KVAR I 9! jag hade alltså lyckats sova en halvtimma till. what's the FEL?

gick i alla fall ut och gick i en timma sedan en sväng in på ICA. tänker göra potatisgratäng och kött till middag och bjuda föräldrarna och det som blir över får jag spara till hjärtat som förhoppningsvis snart kommer hem. (tänkte alltså göra väldigt mycket potatisgratäng)

nä, kanske skulle ta och ringa jw.


miss my man

JA! vad gör han i fjällen och inte bredvid mig i sängen. SOM DET SKA VARA! (?) en natt går väl an men nu är det många nätter sedan han åkte och det är inte ens kul längre. not even a bit. kom heeeeem hjärtat mitt :)

gick en kvällspromenad och sedan har jag legat hemma hos föräldrarna och kollat TV. fick se dubbelavsnitt av "halv åtta hos mig" (.. till min stora förtjusning) fast det är rätt OK ändå. gillar killen som kommenterar och jag blir alltid sugen på att göra tre-rätters när jag ser programmet. om jag hade fått vara med hade jag nog gjort:

förrätt: en toast med tiger-räkor, grönsaker och någon god röra (enkelt och supergott)
huvudrätt: något gott kött med mycket kryddor, rotfrukt och potatisgratäng m. vitlök, en smakrik sallad och två olika såser. (går hem hos nästan alla)
efterrätt: en cheesecake m. hallon eller jordgubb (AWESOME!)

OJ SÅ GOTT , håller ni inte med?

wow

var SÅ HÄR nära att köpa ett par sticknålar och lite garn inne på kvantum, men jag hejdade mig. vad tänkte jag egentligen? att jag, kim eriksson, skulle sticka? och att det skulle likna något för den delen? NEJ TACK! jag lämnar den konsten till någon som faktiskt kan och hittar mig en annan hobby istället. skulle tillexempel vilja måla efter nummer. det är väldigt kul, jag lovar.


haha, ja fast lite mer avancerat och lite mer för vuxna! dvs. (ett X antal fler färger och ett X antal fler siffor...)



lediga dagen

ja, nu är man äntligen ledig efter flera dagars slit. kändes lite märkligt när jag vaknade kl 8 imorse och inte behövde kliva upp. men samtidigt så kunde jag inte somna om heller så att klev upp ändå. men jag BEHÖVDE inte! that's the point.

gick ut och gick en morgonpromenad sedan blev det frulle. återgick till sängen, såg lite seier och nu efter ett bad så väntar jag mest på att det ska bli middagsdax så att jag får ila över till föräldrarna och tjuva lite mat. efter middag planeras ännu en promenad. hurtiga jag!

är booooored! ...

svar

ser att det blev mest frågor angående graviditet och det kanske inte var så oväntat. men jag svarar gärna så här kommer lite svar:

Slutade du snusa när du fick reda på att du var gravid?
SJÄLVKLART så slutade jag snusa i samma sekund som jag fick veta att jag bar på ett barn. har inte tagit en enda snus sedan den dagen.
Var graviditeten planerad?
Ja, det var den! Både jag och Erik vill vara unga föräldrar
Vad hoppas du på? En kille eller tjej?
Spelar absolut ingen roll. Hoppas på ett friskt barn, sedan om det är en pojke eller flicka har ingen betydelse!
Har ni funderat över några namn?
Ja, det har vi gjort men namnen får förbli lite hemliga tills det är dags
Hur blir det med skolan?
Jag har ju redan en klar gymnasieutbildning så teoretiskt sätt är jag klar med skolan. Men jag kommer att plugga på universitetet sedan och då läsa "Biomedicinprogrammet". Jag har alltid velat högskoleutbilda mig så det valet står jag fast vid.
Kommer du vara hemma ett år med lill*n?
Kanske, kanske inte. Det beror på hur länge Erik vill vara pappaledig och hur det passar med att börja studera osv.
Har du/ni börjat fixa i barnkammaren? (Lägg gärna upp bilder!)
Nej, inte än! Det känns lite avlägset ännu men tankarna finns och det kommer att bli så fint när det väl sätts igång. Lägger upp bilder då om bloggen är kvar.
Hade du några typiska symtom på att du var gravid eller gjorde du bara ett grav.test och fick reda på det på den vägen?
Jag fick det väl bekräftat via ett grav.test men innerst inne så "visste jag det bara" redan innan. Jag var nog rätt kissnödig i början. Har dock inte mått dåligt.
Vad säger omgivningen om graviditeten?
Alla är SÅ glada och SÅ förväntansfulla!
När planeras det giftemål?
Än så länge finns inga planer på giftemål!
Tycker du inte att du är lite väl ung för att skaffa barn?
Hade jag tyckt det så hade jag nog inte skaffat ett barn än!
Har du fast jobb och stabil ekonomi?
Eftersom att jag ska studera så har jag inte sökt ett fast jobb ännu. Men stabil ekonomi har vi och pengar kommer aldrig att vara ett problem. aldrig.

FRÅGESTUND!

ja, har ni något ni undrar över så fråga nu vett ja :)

vattenmelon

OJ så gott det är (!!!!!!!)
gick en kvällspromenad med mamma ner på stan och kom givetvis på den briljanta idén att jag skulle ha en HEL vattenmelon med mig hem så det blev att kånka på den på tillbakavägen. but hell yeah it was worth it!

nu ska jag bada lite badkar och sedan sussa, öppnar butiken imorgon (9-15.30) och sedan är jag ledig resten av veckan. var ju tänkt att jag skulle åka upp till fjälls men nu blir det inte så p.g.a att det finns en katt där uppe och jag blir så allgerisk. känner mig inte jättetaggad på att ta extra medicin och överdoser med en bebis i magen.


överskottsenergi

visst är det allt bra härligt när den finns? man blir typ superkvinnan och kan göra allt. började jobba kl 9 idag och har varit sjukt aktiv hela dagen. har aldrig gjort så mycket nytta på ett och samma jobb-pass tror jag. gjorde till och med sånt som jag inte behövde göra. jag störde mig inte ens på en enda kund idag. EN GLAD KIM :)

efter jobbet blev det en 40-minuters-promenad i solen och nu är det ENBART asfalt under mina fötter när jag går. DET KAN INTE BLI BÄTTRE! bye bye snow and welcome asphalt!

sitter och äter "färska" jordgubbar nu som mamma så snällt har burit hem från affären. i love it! visst, dom är inte svenska men dom var fan goda ändå.

sömnig i ögat

sitter och känner hur bebis rör sig där inne, rätt underlig känsla egentligen. väntar på att föräldrarna ska komma hem från stugan så att dom kan få sin "påsk-present". jag fick ju tydligen inte köpa något påskägg för att det ville dom inte ha så det fick bli lotter och morotskaka istället (mammas favvo).

har lånat en andra-världskriget-film som jag tänkte se tills jag somnar. kan ju som aldrig bli fel? den heter "In Tranzit" och handlar om ett par tyska krigsfångar som av misstag skickas till ett ryskt kvinnofångläger där ryskorna, som förlorat många närstående p.g.a nazisterna, ser ett tillfälle till hämnd. alla är brutna av kriget och tillslut övergår hat till respekt för varandra.

en drama-film, med andra ord!


besök på BB

till min stora förtjusning så frågade sandra om jag kunde hämta dom på BB idag för hemfärd. självklart så ställer man upp då jag längtat så otroligt efter att få se det lilla flickebarnet. började ju gråta krokodiltårar då jag fick se henne, hon var så liten och så vacker! tror mina grav-hormoner spelade in lite där. det var i alla fall så kul att få träffa dom :)

nu vill ju jag också ha vår bebis bakad och klar, hihi

efter BB blev det ett 4-timmars-pass på PREEM. så skönt att få stänga igen redan kl 18.00! ilade hem, åt middag och nu har jag gått en kvällspromenad. gick förbi ICA gourmet och plockade ihop lite müsli, i just love it. tänkte typ äta lite ben 'n jerrys nu och glo på TV.


OJ!

sitter här nu och håller på att fullkomligt dö!!! fick nyss läsa att sandra fått sin lilla flicke-bebis i förrgår. oj oj oj! vill ju se henne genast och höra hur det gick och ALLT. tänk vad jag har väntat på detta, oh my. tycker att det var igår som hon berättade att hon var gravid och NU har hon sin bebis, helt frisk och klar. hur gick det till? grattis i alla fall älskade vän och hoppas att jag snart får höra alla fina detaljer!

v.20

v.20 nu börjar den pluta rätt rejält magen min

kommit hem från jobbet nu och tänkte inta liggande läge ett tag. känner mig trött och slut! hade svårt att somna vettig tid igår så jag skyller på det. thomas håller på att sätta upp våra nya tapeter i köket och det kommer att bli SÅ SÅ läckert!

har inte lagt upp några planer för kvällen men kan väl tänka mig att det blir rätt så lugnt. inte så mycket som går att göra en röd dag, eller? ska kolla om det finns någon bra rulle att ladda hem.

slavery

måste snart iväg och slava ett par timmar.. fast i helgen är det ju en bra helg att slava, storhelg=mkt pengar! jobbar mellan 9-14 så det är inte allt för hemskt. sitter och funderar på frukost men ett glas juice är det enda som går ner just nu tror jag.

dimmigt och j-vligt ute! var är solen? hallå! och var är mitt påskägg? måste ringa min mor och påminna henne att påminna påskharen.

april

då var det en ny månad! har inte stött på något riktigt aprilskämt idag (vilket jag är sjukt nöjd över), gillar inte att bli lurad. men jag minns när jag var mindre, då var det SÅ spännande att få luras. hällde karamellfärg i mjölken, satte tejp på osthyveln och på kranmunstycket. sedan satt man och lurade tills någon i familjen typ skulle hyvla ost. vilken spänning!

speciellt minns jag när jag satte tejp på kranmunstycket i köket (så att när man vrider på vattnet så sprutar det vatten på den som står bredvid) men då tog det så lång tid innan någon vred så jag glömde bort detta och vred på kranen SJÄLV och blev SJÄLV helt blöt och chockad. inte lika kul då va! haha :)

nu har jag kommit hem från jobbet. var rätt lugnt idag -det märks att det är påsk och att folk är lediga. innan påsk så är folk helt hysteriska men nu har alla som lugnat ner sig lite.

jw sov hos mig igår så behövde inte sova ensam. dock så saknar jag min andra hälft otroligt mycket och lär få göra det ett par nätter till. snyft.

FILMTIPS: "så olika"


UL

igår var den stora dagen kommen och det var dags för vårt första UL. vi kom 20 minuter för tidigt till undersökningen men som tur var slapp vi vänta och fick komma in på en gång. jag var SÅ nervös och SÅ kissnödig. när hon började köra apparaten över magen så kunde jag bara tänka "det är tomt, det finns inget där" men helt plötsligt så såg jag något som rörde sig och ett litet hjärta som tickade på. vilken underbar känsla det var! helt ofattbart och helt omöjligt att beskriva. det finns en liten bebis där inne och den mår så bra. den boxade och sparkade och alla mått såg bra ut. vilket lättnad att få veta att allt står rätt till!

vi "vann" tre dagar också då vi fick ett nytt BF. det blir den 23:e augusti istället för den 26:e.

jag är så glad och så lycklig!


RSS 2.0