friday, i'm in love



älskar när alex väljer att vakna efter kl 8. tack och bock för det! man blir ju som en ny människa. efter en grötfrukost så ska vi ta oss en promenad ner på stan och kolla efter en doppresent. imorgon är det dop för fina meya! ikväll sitter jag och hjärtat fastklistrade framför handbollen! kom igen nu sverige, för faaaan!

igår så fick erik äntligen ta stygnen och plocka bort gipset! snart är han inte handikappad längre. vi åkte förbi obbola och fick fika. alltid lika trevligt! har verkligen haft tur med svärföräldrarna, världens bästa.

hallelåja!

fick finbesök idag av maria och hennes fina emil. fikade av det som blev över efter dopet (vilket var en del så är du sugen? kom!)

gjorde hemmagjord skagen på rostat och sallad till middag och varma bär m. vit choklad på till efterrätt. vilken måndagslyx! nu har jag tittat på familjen annorlunda och tänker vika in årorna. alex gjorde en tidig kväll ikväll då kan somnade kl kvart över 6. han lär väl vara piggelin runt 6 imorgonbitti så kanske bäst att jag är det då också...


planer för veckan är få men jag hoppas på ett besök från jw. lite promenader kanske om vädret håller i sig. SÅ SKÖNT MED TÖ-VÄDER! hallelujah. det har ju inte varit NÅDIGT med snö på sistone.

världens nyttigaste och godaste macka:
1 skiva mörkt bröd
mini-keso
valfria groddar


blogghistorik

här är lite plock från back in the days! hade en annan blogg då och har kollat igenom lite. fan vad kul jag var då! dör typ när jag läser.

20 feb 2008
"efter att ha skrivit en A4, recension, på franska, om en bok jag inte läst så är jag rätt less. lite smått frustrerande när man inte ens vet vad man skriver. man bara skriver och hoppas på att orden blir rätt översatta. å, jag älskar direktöversättningar. "Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran" heter boken."

(läste aldrig böckerna som jag skulle skriva recensioner av)

26 feb 2008
"lov nästa vecka och kanske åker man upp till fjällen då. frågan är ju. beror på när man jobbar. men lite fränt skulle det ju vara. jag menar, jag och julia i fjällen. vilket skämt. hysteriskt."

19 feb 2008
"och så blev det en ny dag. sådär, precis som alla andra gånger man vaknat upp. man somnar utan några som helst garantier. men har trots det har jag blivit sjutton o ett halvt år."

28 jan 2008
"för om jorden varit platt hade det räckt med lite fel koordinater för att hamna utanför och trilla ner i ändlöshet. vi kan fastslå så mycket, rent vetenskapligt. men att sitta och prata känsloliv, det har vi inget vett till. psykologi. att förstå sig på. att spekulera. vi vet nästan ingenting och avvikelser från mängden kallar vi annorlunda. vi blir lätt så fientliga, frånstötande, avvisande när vi möter något avvikande. kanske är vi allt för lättpåverkade. vi hakar på en idé som fötts på avlägset håll, kanske av ren slump och utan egentlig mening. vi sätter mening i saker där kanske obetydelse hade varit mer passande. vi flockas lätt, tycker att samhörighet är en reko känsla. "vi föds som original men dör som kopior" skrev en vis man. och visst är det lite så?"

27 jan 2008
citerade vad julia skrivit åt mig på msn
"ingen förstår hur dåligt jag mår
när du inte svara på din telefon (menar msn men det rimmar inte)
känner mig som ett fån
för att lindra smärtan knarkar jag alvedon
mitt liv känns som ett hån
var din kärlek bara ett lån?!
nu dränker jag mig i ån
ner går ridån
mitt liv har ej längre något mål
i mig finns det bara svarta hål
du är ju min idol"



längtar!

saker jag längtar till just nu:
dopet på lördag
sommar, väldigt mycket sommar
att våra vänner får sin bebis
nästa handbollsmatch för sverige
sommar igen
utomlandsresa i framtiden
att få börja plugga till hösten igen
att alexander ska börja prata
ett hus

ja, så är det!

nu håller jag på att baka sista omgången hallongrottor till dopet. hurra, snart är allt klart! ska faktiskt bli skoj att träffa alla nära och kära. dop är faktiskt mysigt.

och idag så ska vivve komma och leka! så himla skojigt. hoppas till gudarna också att bästa matilda blir kry så att hon hinner upp innan lördag. håller alla tummar och tår.

hej igen

nej jag har inte gått under jord! det har bara varit lite hektiskt nu en tid. eller väldigt mycket hektiskt faktiskt. alexander ska döpas på lördag och herregud vad mycket man måste tänka på. eller, egentligen inte. men mitt huvud snurrar nog som det är. var nere på stan idag och letade out-fit till dopet. kom verkligen dit i tid (kl 10.00), hängde typ på låsen. men lik förbannat så fick jag knalla runt i 4h innan jag fann det jag sökte. tänkte typ att 1h skulle räcka. but no no. och jag som inte ens gillar att gå på stan, egentligen.

men nu är det klart iaf.

köpte även blåa band till alex dopklänning. han kommer ju att ha min som jag hade när jag döptes och det är ju rosa band till den så jag tänkte att det kanske var snällt att byta.

det blir 70 stycken gäster på alex dop och bara det gör ju att man blir nervös. hann bli stressad över inbjudningskorten också som aldrig ville komma men fick iväg dom tillslut.

på torsdag så måste jag dra ytterligare en veva och köpa typ läsk, m.m. måste även besikta bilen innan det blir körförbud.

erik har opererat sig så han är lite handikappad for the moment. har två att sköta om här hemma nu men det är mysigt att få vara allt tre. han har opererat handleden så det är inget allvarligare än så.

vad har jag mer att berätta? hm. imorgon så ska jag tvätta och så kommer vivve hit. SÅ HIMLA SKOJ! ikväll så sitter jag och hanen klistrade framför handbollen. HEJA SVERIGE!


nostalgi

alltid när jag sitter själv hemma så slutar det med att jag lyssnar på musik. min musik. all musik som erik bara fräser åt. typ håkan hellström, BD, osv. håkan hellström i hjärtat för alltid alltid alltid. fan vad han är bra! tänker alltid tillbaka på gamla tider, blir glad, blir ledsen. varenda låt har så mycket minnen och känslor och ja, massor av allt.

"johnny(jw) du å jag borde starta upp ett band
och låta det explodera i skyn.
det är svårt att inte gråta när jag tänker på oss två nu."

"känn ingen sorg för mig göteborg.."

"sluta dröm om det ljuva livet, vi kommer aldrig va med om det!
och be aldrig mer om ursäkt för sakerna du aldrig gjorde."

"anna hade en vän med en bil och vi åkte långt booooooort
och vi kanske till och med lämna sverige."

"om jag var 10 år yngre, skulle jag inte behöva dig längre"

"you lose your hunger and you lose your way
you get confused and then you fade away"

man vill bara skrika när man hör dessa, oj oj oj. fan vad bra alltså! sorgligt att jag inte lyssnar på mer musik nu för tiden. förut somnade jag alltid till musik, hatade tystnad. eller så somnade jag till julias knapprande på macen. varje tid i livet har sin charm. nu somnar jag till alexanders små grymtande i sömnen. det är fint det med! livet är allt bra underbart va?

främmande

varför säger man att man ska få "främmande"? jag menar, man känner väl ofta sitt besök och då är det väl inte så främmande längre, eller? ironiskt. händer inte speciellt jätteofta att det trillar in någon okänd och FRÄMMANDE människa här.

how ever

bästa matilda och mikko kom upp dagen innan nyår och stannade till på söndag. igår så kom dom tillbaka igen efter en visit i örträsk och stannar till imorgon. tyvärr så måste dom åka då. fan, jag gillar ju att ha min matilda nära. och våra hanar verkar trivas bra ihop också så det känns surt. ibland är stockholm alldeles för långt borta. samma sak gäller foppa och vivve som också stuckit back to sthlm. KOM TILLBAKA!

ps, jag kan vara jättesnäll om ni gör det



ögongodis!

alexander är verkligen ögongodis. tänka sig vilken underbar kille vi fick! man kan ju glo ihjäl sig på honom. vi klev upp vid sju imorse, somnade om en stund på soffan, sedan full rulle igen. NU har jag äntligen vaknat till liv, DÅ somnar alex om. satt ju uppe och såg hockeyn med erik igår så vi somnade sådär lagom sent.

jävla match förresten! fick ju bara ont i magen av att se.

tror jw skulle dyka förbi där vid lunch-time! har utlovat friterad lunch i vår nya fritös! biggest looser 2011 here we come. haha nej, vi får äta med måtta.






RSS 2.0