lite skojigare

har nyss haft en superb middag med de bästa flickorna in the world. tack för alla skratt, det behövdes! måste ju dra dagens bästa:

vi: är X förlovad? det står det som status på facebook?
tove: ne, det är bara på "skoj"
linnea: men det är ju inte speciellt skojigt att skriva så för det kan ju faktiskt vara sant.
vi: men linnea, det står ju på din facebook att du är GIFT!
linnea: ja, men det är ju LITE skojigare

haha va?








falsk marknadsföring

ja, våren kom verkligen med falsk marknadsföring i år. man trodde att NU äntligen smälter allt bort, men icket! DET ÄR JU SIBIRIEN UTE! (och inne för den delen). "snön den bara öser ner..."

erik har åkt på jobbet nu och jag slevar i mig en filtallrik med müsli. var så hungrig när jag vaknade att jag inte kunde somna om, utan blev tvungen att äta lite frukost. börjar jobba kl 11 och slutar 17. vid 18 kommer det ett par tjejer på besök och vi ska laga middag. KUNG! :)


måste göra mig klar

ja, egentligen så borde jag göra mig klar nu men det var så skönt att sitta under filten och mysa. har storstädat här hemma, gått ut och gått, ätit lunch och nu måste jag snart bege mig till jobbet. alla dessa måsten!!! min kropp har förresten inte förstått att klockan är framskjuten en timma för jag brukar vakna SENAST kl 9 men idag var jag hur trött som helst kl 9. (min kropp tyckte alltså att kl var 8 då).

hur som haver! snart smäller det. på onsdag är det UL och jag blir mer och mer nervös för varje dag. finns det något där ens? hur ser den ut? vad kommer dom att säga? tänk om dom ser något negativt? osv. osv. osv. JAG BLIR GALEN! tycker inte alls att det syns speciellt mycket på magen. kanske lite? jag måste sluta oroa mig!

på onsdageftermiddag åker även erik iväg från mig till fjälls. jag och mamma ska på kalas hos lilla Alice som fyllt två stora år och jag ska träffa jw.

helgen snart över

not one of those dancing days


nu har erik målat om köket, golvet ligger på plats och tapet ska beställas. det kommer att bli helt underbart fint! synd att man inte har bättre tålamod. vill ha allt gjort med detsamma.

varit på tjejmiddag vilket var utomordentligt trevligt. tack för god mat och fint sällskap. det behövdes och jag uppskattar er allehopa, trots att man inte ses så ofta. that's a shame.


ågren

sitter och har lite ågren över att jag inte gått ut och gått än. fast jag VET ju att jag SKA gå ikväll, efter middagen, men samtidigt känns det bra att ha först gått en gång på förmiddagen. promenader blir som en drog! om man går varje dag i minst en vecka och sedan inte går EN dag så mår man dåligt över det. eller, iaf jag. så nu måste jag gå var eviga dag.

en positiv sak är att jag inte har samvete att äta onyttigt när jag rör på mig för då tänker jag "nej, men nu kan jag ju inte äta det här för då gick jag ju promenaden i onödan". så jag har blivit hälsan själv med andra ord. haha, eller?

här fick vi se att det var en bebis på G. :)
tyvärr hade jag världens sämsta kamera. måste verkligen införskaffa oss en ny snart.

floor!

har legat på helspänn hela morgonen och inte riktigt kunnat slappna av eftersom att jag inte vetat när hantverkaren ska komma och lägga nytt golv. man vill ju se lite respektabel ut i alla fall. men nu fick jag veta att han inte kommer förrän efter lunch och då har jag redan hunnit till jobbet, så vad är det för sak! när jag kommer hem så är allt KLART :)

skulle egentligen jobba 16 - 22 men evelina ville byta så nu blev det 12 - 17. HELT OK!

på lördag så ska jag på middag hos jonna. det blir kul, var så länge sedan vi sågs. får även träffa de andra bjurholmsjänterna. mysipys!


aktivera!

nu vill jag ha sommar :)

hemma från en dag på stan

herregud säger jag bara! vilket sjåååå ...
det enda vi skulle göra var att: köpa en BH, köpa present till Alice, köpa present till Sandras kommande bebis, köpa en hårinpackning, en tunika och en body lotion. ALLT DETTA TOG OSS 5 TIMMAR! vi åt visserligen lunch men det tog inte mer än 30min. alltså 4 OCH EN HALV TIMMA! tiden bara flög iväg och min kära mor har ingen som helst tidsuppfattning. jag blir bara stressad av att gå på stan. jag vill göra bort saker fort och effektivt! en timma maximalt kan jag ägna åt spontangrejer.

vi fick i alla fall med oss allt vi skulle hem så det får man väl vara nöjd över :)

nu har vi ätit mat hos föräldrarna för att slippa disk hemma hos oss. vår diskmaskin är urkopplad eftersom att vi får vårt nya golv insatt imorgon. det kommer att bli så så så fint! erik har sagt att han ska göra en efterrätt men vi får väl se. lät som att det eventuellt blir banan, sirap och glass.


magbilder!

nu har erik hjälpt mig så att jag fått över bilderna från mobilen så här kommer lite magbilder till er! :)

v.16
här började den pluta ut lite

v.18

här syns det ju rätt tydligt! (och helst på kvällen)

morgonpromenad!

vaknade vid halv nio, åt en filtallrik och sedan bar det av utåt. så fint väder idag och nu börjar asfalten komma fram igen. i love it. gick i en timma och hälsade sedan på min kära mor. hon bakade sockerkaka så att det stod härliga till! själv kan hon minsann baka och stöka men när jag var liten så fick jag inte ens fylla en muffinform själv för att hon var så rädd för att jag skulle kladda eller stöka ner i köket (hon är en pedant av finaste sort). fick lära mig att baka och laga mat hos mormor eller på HK:n. men det blev ju människa av mig också, fast MINA barn ska få baka hemma. haha, för dom lär ju inte ha en mormor att baka hos.

nu tänkte jag lägga mig och se svenska hollywoodfruar. fick ju inte se igår för att det va jävla hockey på TV. gick förresten en promenad med mamma ner på stan igårkväll och plockade ihop min egen müsli på ica-gourmet. DEN BLEV SÅ GOD! och inte ett dugg dyrare, tyckte jag.




måndag!

klev upp kl 8 imorse och bestämde mig för att gå ut i det fina vädret. gick en timmas promenad och sedan förbi apoteket, införskaffade nya järntabletter. kan ju behövas nu när snart halva tiden gått! så så skönt att få röra på sig.

efter promenaden så kom vaktmästaren förbi och rev bort listerna i köket. vi ska få nya vita och sedan ett nytt golv. kommer att bli så snyggt.

nu är erik hemma och vi har käkat kassler och ananasgryta. det är supergott och superenkelt!
kassler, matlagningsgrädde, ananas, sötsursås och chilisås.

-strimmla kassler och fräs på den en stund
-tillsätt matlagningsgrädde och lite svartpeppar
-tillsätt lite sötsursås och lite chilisås (smaka av och blanda efter smak och tycke)
-tillsätt salt om det behövs (kassler är ju rätt salt i sig)
-låt puttra en stund och tillsätt sedan ananasbitar 5min innan servering.
-KLART!

2 die 4 och det har gått hem hos alla hittills! :)

nu har jag hängt tvätt och städat undan. funderar på att gå en promenad till. det är visst hockey på TV ikväll ( .....)

god natt!

då var helgen snart över och man har inte ens fått känna på den. bytte i alla fall bort eftermiddagen imorgon så att jag jobbar förmiddag istället. och veckan efter denna så jobbar jag 7-8 dagar i sträck för att sedan vara ledig en vecka. då åker vi till fjällen! har nästan glömt bort att det är påsk. längtar som tusan till den 31:a!

tror att jag kände bebis idag, men jag vet inte :)


kärlek till sin egen säng

visst är den enorm? det finns ju inget man kan längta till mer än sin EGEN säng. när man är riktigt trött och slut då finns det bara the one and only. oh i love.

hemma från obbola nu efter en kväll hos svägerskan. blev bjudna på middag och sedan blev det TV. solsidan is the shit säger jag ju bara. svensk humor när den är som bäst! emil och elias var lika söta och goa som vanligt. emil var som sol-bebisen i teletubbies! lika glad :)

haha, söt va?

herrejisses!

efter middag kollade vi på percy jackson -filmen. oh my! jag är så såld på filmer som denna. haha, typ harry potter. hur bra är inte dom filmerna? nog för att jag aldrig läst böckerna. men filmerna, oj oj oj. ja, lite roar små.

nu kollar erik på hockey så jag är lagomt uttråkad. tänkte hälsa på jw men nu finns det misstankar om magsjuka i det huset så jag hoppar den. inte ens mina föräldrar håller sig hemma så jag kan inte gå dit heller och typ dricka kaffe. ja, visst är det synd om mig. fruktansvärt.

det finns ju gammalt "skrock" som säger att man kan ta reda på om det är en flicka eller pojke i magen. man kan titta på dessa punkter:

1. Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?

6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen.

vad tror ni?

hungrig som en varg!

när jag kommer på hur man får över bilder från min mobil så kanske jag lägger upp en bild på magen. än så länge syns det inte så mycket. kanske lite? tycker att det är svårt att se på sig själv. man blir som "själv-blind". tycker att man ser likadan ut som alltid typ.


väntar på att erik ska komma hem från jobbet nu. ska laga mackaroner och korv till honom och själv tänkte jag äta en filtallrik. jag är precis hur hungrig som helst.

back from the gym!

gud så skönt det var. körde crosstrainer i 40min och cyklade 20min så en timma gjorde jag iaf. gym passar bra dagar som dessa. man kan liksom vara där inne, titta lite på TV samtidigt som man svettas och snegla ut på snön som yr. nu har jag gjort mexicana-soppa som jag ska äta till lunch.



SÅ JA!

nu har jag äntligen fått min filtallrik m. banan och flingor. funderar på att dra en sväng på gymmet nu och göra rätt för mig. det är ju ingen idé att gå ut och gå iaf. snön vräker ner som niagarafallet och snart har vi jul igen. plocka ner påskpyntet, de bli int nå vår! (jag är inte bitter, inte det minsta)



usch

sitter och försöker komma på ett ställe (nära mig) som har öppnat nu? kanske statoil? känner att jag behöver fil och mexicana-soppa. fast det sistnämnda finns nog inte på statoil så jag får väl vackert vänta till ICA öppnar. jag säger ju det, det är inte OK att kliva upp kl sju. INTE ENS AFFÄRERNA HAR ÖPPNAT och det säger väl en del? fil vill jag ha till frukost och mexicana-soppa till lunch.

sitter även och funderar över var solen tagit vägen. jag som hade planerat en långpromenad efter älven idag. kanske får besöka tenton istället för lite indoors-workout.

jag har fruktansvärd muskelvärk i hela ryggen och nacken. kan en vänlig själ titta förbi och göra något åt detta? PLZ.


ny dag, nya möjligheter

fast jag tror att jag ska sova en stund till,
klockan är liksom SJU och jag jobbar kväll.

sedan så är jag ledig torsdag, jobbar fredag fm. jobbar lördagkväll och söndagkväll. jippi! skulle egentligen bara jobba söndagkväll men tog på mig ytterligare ett pass. men att jobba på helgen betyder ju mer klirr i kassan och jag kan ju ändå inte dricka mig berusad so what the heck. kan lika gärna stå på preem och se söt ut en stund.

jag går hela tiden runt och undrar vad tusan det finns där i magen. är det en bebis eller? UL den 31:a och det är väl först då jag får veta vad som pågår. lite inside-information. det ska bli så så kul men samtidigt lite nervöst.

success!

ja, sushin blev en succé! alla tyckte att det blev supergott och det är ju huvudsaken. att dom även blev riktigt fina är ju bara en bonus.

sushi

har precis varit och handlat alla ingredienser till sushi och tänkte väl sätta igång snart. blir spännande att se resultatet. sist jag gjorde så hade jag ju svägerskan som instruktör, now it's time to go solo. men det blir nog bra. är mest orolig över att riset inte ska bli bra. tänkte göra 4 olika Maki:

1. lax, philadelphiaost, paprika, ruccola
2. räkor, philadelphiaost, paprika, ruccola (bara för att jag inte får äta laxen)
3. heta kräftstjärtar i aioli, paprika, gurka
4. avokado, majonäs, paprika, ruccola

sedan tänkte jag göra två eller tre olika Nigiri. med lax, räkor och avokado.

om någon känner sig sugen att testa på att göra egen sushi så kan jag säga som så att det är väldigt enkelt och inte alls dyrt. det blir precis lika gott som på restaurang (om inte godare) kan skriva ut recept på ris, osv. senare om någon vill ha?

bilder

så, nu ska ni få se nya glasögonen



i love asfalt

har precis gått en kvällspromenad och det var så så skönt. man liksom skuttar fram på vägarna när det är asfalt. gud vad jag saknat asfalt. i love love love. kändes som att jag skulle kunna gå för alltid.

min överraskning förstördes då erik gick in på internet och spårade sin dator för att sedan ringa till mig (när jag står på posten för att hämta ut hans dator) och säga "jag ska bara ut en sväng och hämta ut min dator. det står att den finns på posten nu." och då blev jag ju tvungen att säga att JAG var där och hämtade den ÅT honom. JAJA, tanken var god iaf.

nu ska vi se på håkans bar och sedan familjen annorlunda. imorgon är det jag som gör sushi! :)

överraskning

ja, nu så ska jag snart iväg och dra in nå kosing. ska dock bara jobba i två timmar så det blir inte allt för ansträngande. efter jobbet tänkte jag åka förbi på andra preem och hämta ut eriks paket. hihi. han vet inte om att hans paket kommit än så det blir en överraskning. han har beställt en bärbar dator. kommer nog inte att ha mycket till pojkvän ikväll, med andra ord.

BYE BYE

oh sunny day

alltså anledningen till att det inte dyker upp speciellt många bilder här på bloggen är att vår kamera är lost, gone, borta, no where to find. den försvann liksom efter nyår och har inte återfunnits sedan dess. det märkliga är att vi firade här i vår egen lägenhet så någonstans borde den ju finnas? om ingen stal den med sig, dvs. (finns det någon skyldig?)

men så fort jag kommer på hur man lägger in bilder från mobilen till datorn så kanske det uppdateras mer. ska höra med erik hur man gör. kan väl inte vara så svårt? eller?

tänkte ta bild på mina nya glasögon sedan också så att ni får se hur de blev. jag är nöjd! måste bara duscha and become human innan jag tar några förevigande bilder.

nu har linda åkt hem vilket känns lite sorligt men vi ses väl snart igen i hope. vaknade runt 10 och gick ner på stan i solen. lämnade igen filmen och kollade efter en bok. erik sitter i bilen på väg hem så äntligen (snart) så får jag pussa på honom igen. å vad jag saknat. tur att linda har varit här och hållt mig sällskap annars hade jag nog saknat ihjäl mig.

tack för i helgen min smula! ♥


bortskämd!

ja, jag blir verkligen bortskämd nu när linda är på besök. igår så hade hon lagat middag till oss medan jag var på jobbet så när jag kom hem så stod all framdukat och klart. blev bjuden på fläskfilé, klyftpotatis, hemmagjord dressing, fetaost och paprika. kan säga som så: det var inte dumt.

sedan så har hon köpt flera olika sorters bröd hit, youhurt och frysta bär och massa annat gott. hon köpte till och med cola till mig och bakade jitterbugg (min favvo). HON ÄR GUDS GÅVA TILL DENNA JORD. och som att det inte var nog med detta ... hon lagade mat idag igen, köttfärssås och spagetti. OCKSÅ JÄTTEGOTT. det är typ som att bo på hotell and i love it.

frågan är ju bara vad jag måste göra nu för att gengälda allt det här (... )

imorse gick vi ut och gick i det fina vädret. hämtade ut mina nya glasögon och sedan gick vi längs älven. wonderful. efter en powernap och middag så gick vi en sväng till ner mot stan och hyrde film så nu blir det lördagsmys. :)

kallt och ensamt

ja, huvva!
erik är borta och jag är hemma. det var väldigt länge sedan vi var ifrån varandra sist. visst är det nyttigt men det är ju samtidigt jobbigt. jag är ju van att ha honom bredvid i sängen. att prata med honom. att pussa på honom. nu är det ju tomt och det nästan ekar här hemma.

men det blir desto trevligare att ses när vi väl ses sedan!

nu ska jag se något trevligt och sedan sova. ska jobba imorgon igen. ha det gott.

i will miss you

ja, nu har erik åkt iväg till fjällen och jag blev lämnad kvar här med jobb. kanske inte så dumt att jag jobbar nu när han är borta så slipper jag sitta hemma och fundera. fast det finns ju trevligare saker att göra än jobb. men på fredag så kommer min fina linda på besök och stannar ett tag. hurra hurra! det blir väldigt trevligt. hon har till och med sagt att hon ska laga en surprise-dinner till mig. hur lyx är inte det?

saknar hur som helst mitt hjärta och hoppas att allt går bra med resan upp och skoterkörning och allt annat farligt man kan göra i snö.

ögonlock

det blev ett hastigt besök i Bjurholm idag. for förbi gammelmormor, träffade halva släkten, fikade, skjutsade mamma till käftläkaren, hälsade på min linda, åkte hem. väl hemma bytte jag bara bil och åkte till Obbola där en trött 3-åring väntade. han blev i alla fall glad och det var ju huvudsaken :)

nu sitter jag och väntar på att TV:n ska bli ledig så att jag får se på hollywoodfruarna. CRAVINGS. mina ögonlock är en aning tunga och det svider lite när jag blundar. (då vet ni).

imorgon så ska jag bege mig till tenton och pump it lite. tänkte ju som försöka hålla formen lite trots en växande mage.

ja må han leva!

för det är ingen vanlig dag, för det är elias födelsedag, hurra hurra hurra! idag så fyller världens bästa elias 3 stora år. efter ett besök i Bjurholm så åker vi raka spåret till Obbola och firar. håller tummar och tår för att han får en fin dag idag :)

och vad gör jag uppe nu? JO, mamma ringde för typ en halvtimma sedan och påminnde så fint om att mina glasögon låg i vår bil, så jag blev tvungen att kliva upp och följa med erik ut i kylan för att hämta dom. men väl där så fanns det inga j-vla glasögon i bilen så jag fick vackert gå in igen och efter en stunds letande och frustration så fann jag dom under en halsduk. BRA KIM! till saken hör ju att jag behöver mina glasögon när jag kör bil och idag så ska jag skjutsa mamma till Bjurholm en sväng so i needed them.

poängen med allt: JAG VILLE INTE LETA GLASÖGON KL. 06.30 IDAG(!!!)

ingen tvekan

jag spontan-gråter ungefär en gång per avsnitt av "16 'n pregnant" och det är alltid just under förlossningen. det hjälps inte. det är alltså ingen tvekan om att jag är gravid längre. samma sak händer när jag ser på "förlossningskliniken" eller "unga mödrar". jag gråter till och med en skvätt när jag läser om förlossningsberättelser ibland. jag blir så rörd. oh my. och nu ska ett av de unga paren adoptera bort sitt barn. börjar gråta, igen.


mätt och rätt så belåten

nu har jag avjnutit en sushi-lunch med jw. tyvärr så kom hon, åt och gick så jag är solo, igen. hon skulle göra coolare saker som att kolla på hästhoppning tillexempel. sitter och kollar på 16 'n pregnant. svenska samhället vs. amerikanska samhället. i think i love sweden.

"pushing a baby out is like pushing poop out.." sade just en av barnmorskorna.


sushi

jag är frälst! det är kanske det godaste som finns på denna gröna jord. oh my! och igår så fick jag äntligen äran att göra min egna sushi. eriks syster var så snäll som visade mig och innan slutet så hade vi MASSOR med sushi av olika slag. det är SÅ enkelt och SÅ gott. 



nu har erik åkt iväg till obbola igen. tyvärr så gick hans skoter sönder igår, precis just nu innan dom ska åka till fjällen. poor boy. så han måste laga och laga och fixa. blir solo här hemma med min sushi då. om ingen vill komma och joina?

RSS 2.0