skickat och klart!

ja, hallelujah! julkorten har äntligen blivit skickade. har lagt ner tid och möda på dessa men oj så fina dom blev. hoppas nu att dom kommer fram till rätt person och helst innan jul, tack!

sitter och funderar på vad jag ska göra för krubb. alltid samma krångel när det kommer till lunch. det känns så avancerat när det bara är jag som ska äta. haha, HERREGUD VAD LAT JAG ÄR.

måste åka och hämta paket på preem också. de sista julklapparna har kommit som måste slås in. OCH SEN ÄR VI I MÅL! bara att invänta julafton. det känns alltid som att man köpt för lite, känner ni inte också lite så?

här kommer recept på världens lättaste och godaste chokladkola:



ingredienser
3dl vispgrädde
50g smör
3dl socker
1,5dl ljus sirap
0,5dl kakao
1,5msk vaniljsocker

bra att ha:
digital termometer

1. blanda alla ingredienser i en bra kastrull, gärna en med tjock och stor botten så att det inte bränner fast så lätt.
2. koka upp på hög värme och sänk sedan en aning. försök att inte röra i smeten allt för mycket, det tar längre tid då. använd en slev med "flat" spets, man kommer lättare åt att röra på botten då.
3. om du har en digital termometer så är kolan klar vid 120-125°c (själv så tycker jag att kolan blir perfekt runt 135°c) om man vill ha hårda kolor så vänta till över 140°c
4. har du ingen termometer så kör på kulprov
5. klä en form med folie och pensla på lite smör (20x30cm typ)
6. häll den färdiga smeten i formen och låt stelna. skär sedan så stora bitar du vill ha och slå in i papper eller annat :)

Kommentarer
Postat av: Linda

-Eller ät direkt! ;) Supergött!!

2010-12-16 @ 12:24:42
URL: http://bylindalindahl.blogspot.com
Postat av: hanna

tack för receptet :) nu skall det bakas!

2010-12-16 @ 15:46:58
URL: http://hanneluren.blogg.se/
Postat av: Kim

haha, precis :) man måste ju inte slå in i papper och greja på. verkligen supergött :) har kokat två omgångar redan, haha :)



ja, hanna! kör i gång! :)

2010-12-16 @ 15:48:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0